De leden van het A-orkest van harmoniekapel Crescendo uit Noordwijk repeteren ook tijdens de coronacrisis “gewoon” door. Helaas nog steeds niet gezamenlijk in de Muze, maar individueel op eigen locatie. Het bestuur heeft hiervoor een speciale constructie bedacht. De dirigent, Dirk van der Niet, neemt instructiefilms op waarin hij ieder muziekstuk apart behandelt. Daarin worden moeilijke passages en lastige stukjes onder de loep genomen. Er wordt besproken waar welke sectie belangrijk is en waar extra op gelet moet worden. Dirk speelt zelf ook stukjes voor waarbij hij uitleg geeft. Dit alles is heel erg handig en zeer fijn voor de leden. Crescendo heeft het voornemen om in het voorjaar een DVD op te nemen en dan is het wel noodzakelijk dat ieder zijn eigen partij goed kan spelen.

Toen het A-orkest nog wel mocht repeteren vóór de lockdown, werd er via een livestream meegedaan door de leden die niet op de repetitie aanwezig konden zijn. Zo houden zij alle leden betrokken bij de vereniging.
Daarnaast ontvangen zij natuurlijk regelmatig de nieuwsbrief met daarin o.a. een (muzikale) puzzel waarmee een prijsje te winnen is.

Maar het samenspelen is natuurlijk het allerleukste en daar verlangt iedereen weer heel erg naar, want:

MUZIEK MAAK JE SAMEN.