Crescendo

Crescendo Noordwijk

Docenten

Maak kennis met onze docenten

Simon Dubbeld

Simon Dubbeld

Warm en sonoor voor een mooi lied, of juist helder en uitbundig voor een gezellige meezinger… Met zijn expressieve kracht heeft de klarinet al veel harten veroverd!
De klarinet is ook ongelooflijk veelzijdig. Musicals, jazz, klassieke muziek, volksmuziek én filmmuziek: als je klarinet speelt kun je alle kanten op. In de les help ik je om alles uit het instrument te halen wat erin zit!
Toen ik negen was ben ik begonnen met klarinetles bij een muziekvereniging net als Crescendo. Al vanaf het begin vond ik het klarinet spelen ontzettend leuk en leerzaam, en dat werd alleen maar meer toen ik ook in een orkest mocht spelen! Daarom heb ik na de middelbare school de conservatoriumopleiding voor klarinet en voor dirigeren gedaan.
Sinds 2012 geef ik les bij Crescendo, en mag ik kinderen én volwassenen helpen om klarinet te leren spelen en muziek te maken!

Iwan Wiering

Iwan Wiering

Mijn naam is Iwan Wiering en ik woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen in Voorhout. Ik ben in 1999 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (het huidige Codarts). Sinds 1993 geef ik lessen op koperen blaasinstrumenten bij een aantal muziekverenigingen in de regio, vanaf 2018 doe ik dat ook met veel plezier bij Crescendo. Daarnaast dirigeer ik blaasorkesten en arrangeer ik muziek voor blaasorkesten in alle samenstellingen. Ik vind het nog altijd enorm leuk om mijn kennis en ervaring over te dragen aan mensen die zo actief met onze gezamenlijke passie – muziek – bezig zijn. Mocht je meer over mij willen weten, kijk dan eens op mijn website www.tritonusmusic.nl

Hans Jongkees

Hans Jongkees

Mijn naam is Hans Jongkees en ben al heel lang als klarinet- en saxofoonleraar aan Crescendo verbonden.

Klassieke en moderne muziek gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium.
Gestudeerd aan de Schumann Academie in Keulen bij Professor Hermut Giesser.
Veel geassisteerd bij de Radio-Orkesten.
Hou me nu bezig met lesgeven
en met het componeren van filmmuziek.
Mijn eerste songbook voor Alto Saxofoon en Piano is uitgebracht bij Hal-Leonard Europe.
Het lesgeven doe ik bij Crescendo Noordwijk en andere Muziekscholen.

 

Janneke van Oevelen

Janneke van Oevelen

Ik ben Janneke van Oevelen. Ik ben ruim 40 jaar lid van Crescendo. Met heel veel plezier speel ik in de orkesten op de dwarsfluit. Daarnaast geef ik namens Crescendo dwarsfluitles. Het is heel leuk om les te geven. Vooral als een leerling na een periode van oefenen mee mag gaan spelen in het orkest. Zelf vind ik het ook belangrijk dat ik zie dat een leerling plezier in het muziek maken heeft.

Hendrik Jan Lindhout

Hendrik Jan Lindhout

Mijn naam is Hendrik Jan Lindhout. Ik ben als jochie van 8 jaar begonnen met spelen; eerst op een bariton, en na een paar jaar overgestapt op bugel en trompet.
Mijn eerste lessen kreeg ik van mijn opa, en werd lid van de chr. Muziekvereniging Harpe Davids in Noordwijkerhout. Later ben ik ook nog een aantal jaren lid geweest van Crescendo.
Na mijn conservatoriumopleiding heb ik meer dan 30 jaar in orkesten en ensembles gespeeld.
Nu dirigeer ik de Harpe Davids, het klarinetensemble Lignum in Leiden en geef ik trompetles.
Sinds 2013 geef ik ook les bij Crescendo en hoop dat nog lang te kunnen blijven doen.

Waarom speel ik trompet?
Omdat ik trompet het mooiste geluid van de wereld vind! En, als je trompet speelt, kun je heel veel verschillende soorten muziek spelen: Jazz, Latin, pop, maar ook klassieke muziek en volksmuziek (lekker snel en vrolijk) spelen. Maar ik speel regelmatig ook bij de dodenherdenking op 4 mei. Dan sta je in je eentje te spelen; iedereen luistert naar je. Dat is mooi en je kunt dan veel voor de mensen betekenen.

In het harmonie-orkest heb je altijd mooie partijen om te spelen. Samen met anderen spelen maakt de muziek alleen maar leuker en mooier. En… je leert ook muziek kennen, waar je nog nooit eerder van gehoord hebt!

Lidia Olthoff

Lidia Olthoff

Mijn naam is Lidia Olthoff, ik ben hoorndocente bij Crescendo Noordwijk. Ik geef al jaren met veel plezier hoornles aan jong en oud bij verschillende muziekverenigingen.

Zelf ben ik op tienjarige leeftijd begonnen met hoornspelen en inmiddels heb ik in 2016 mijn bachelor- en in 2018 mijn masterdiploma behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde ik bij Herman Jeurissen. Tijdens de masteropleiding kreeg ik aanvullende lessen van Laurens Woudenberg en Petra Botma.

Naast het lesgeven remplaceer ik regelmatig in verschillende orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, PHION, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Balletorkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds 2012 ben ik als hoorniste werkzaam bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. Ook vind ik het geweldig om kamermuziek te maken. Dit doe ik bijvoorbeeld in mijn vaste blaaskwintet Quintessenza.

Hoornspelen is mijn passie omdat ik mijn gevoel goed kwijt kan in de muziek. Met de hoorn heb je een mooie functie in een orkest. De ene keer mag je luid over het orkest heen blazen, de andere keer probeer je zo mooi mogelijk te mengen met de andere instrumenten. Ook is de hoorn zeer geschikt als solo-instrument en heeft de hoorn een mooie rol in kamermuziek. Vooral door de prachtige klank die uit het instrument komt ben ik gegrepen door de hoorn.

Kom jij ook op hoornles?

Laatste nieuws

Jubilea 2022

Jubilea 2022

Marique Hageraats 12 1/2 jaar lid van onze vereniging. Gefeliciteerd! Maarten Chin-Chan-Sen ook maar hij was helaas niet aanwezig. Zij krijgen een oorkonde, een insigne, bos bloemen en een mok met foto van de vereniging.

Lees meer
Humorvolle presentatie door Koen Marijt en Rein Kouwenhoven

Humorvolle presentatie door Koen Marijt en Rein Kouwenhoven

Op zaterdagmiddag 23 april vond in de Muze een presentatie plaats over de 125-jarige geschiedenis van Harmoniekapel Crescendo. Het in grote getalen aanwezige publiek genoot enorm van de wijze waarop de beide heren met veel humor hun verhaal deden. De presentatie werd...

Lees meer

Agenda